ANA SAYFA

28 Temmuz 2010 Çarşamba

MASA TENİSİ

Yeteri kadar değer verilmediğini düşündüğüm bir spor dalı da MASA TENİSİ dir. Bazıları adına pinpon dese de bu sadece oyun amaçlı oynayanların söyleyeceği bir isimdir. Bu sporu yapanlar için gerçek adı MASA TENİSİ dir. Masa tenisinin tarihçesi ile ilgili bilgiler bir çok internet sitesinde mevcuttur bu yüzden bu konuya değinmek istemiyorum. Benim burada anlatmak istediğim asıl mesele bu sporun diğer sporlardan farkı…


Bilinen sporların pek çoğunda (özellikle takım sporlarında) pasif dinlenme denilen durum yaşanır. Eğer top yada başka bir spor aleti sizde değilse dinlenmek için biraz da olsa zamanınız vardır. Yada yüzme, koşma gibi sporlarda ise müsabaka anında pasif dinlenme durumu olmaz ise de düşünmeden müsabakayı devam ettirebilirsiniz.

Her spor kendine göre belli bir disiplin, zeka, güç ve yetenek göstermenizi gerektirir. Ama masa tenisinde işler biraz daha farklıdır. Topun sizden gitmesi ile size tekrar dönmesi arasındaki süre en fazla 2 saniyedir. Bu 2 saniye içinde tekrar yerinizi almalı rakibin vuruşunu gözlemeli topu takip etmeli ve ona göre bir strateji belirleyerek tekrar topa hamle yapmalısınız.

Böyle anlatılınca sanki bir atomu parçalayacakmış kadar karmaşık bir şey yapıyormuşuz gibi göründüğünün biliyorum. Okuyanlardan “altı üstü pinpon bu topa vurursun gider geri gelirse bir daha vurursun” dediğinizi duyar gibiyim. Ama o vurursun gider kısmında bile yukarıda yazılanları yaptığınıza eminim. Siz fark etmeseniz de bunları yaparsınız. Bu nedenledir ki bu sporu yaparken başka şeyler düşünmek gibi bir lüksünüz olamaz. Buda bir nevi motivasyon ve deşarj olma şekli olarak kullanılabilir. Bugün bazı psikologlar tedavi amacı ile hastalarına bu sporu tavsiye etmelerinin nedeni de budur.

Ayrıca masa tenisi oynamak için kramponlar, özel sahalar uzun bir zaman ayırmak gibi dertlerinizde yoktur. Takım elbise ile çalıştığınız işinizden çıktığınızda partneriniz de varsa masanın başında ceketinizi çıkararak bile oynayabileceğiniz bir oyun.

Hatta bazı maddi durumu iyi olanların 300-500 tl gibi bir fiyatla satın alabileceği orta kalitede masa ile ömrünün sonuna kadar kendine bir spor sahası alacağını da unutmayalım.

Bu sporun en önemli enstrümanı raketlerdir. Hemen her spor mağazasında bulunan ve çifti bir paket sigara fiyatına satılan raketlerden tutunda bir devlet memuru maaşlarına kadar fiyatlandırılabilen profesyonel raketler bulmak mümkündür. Siz yeter ki oynayacak yer ve kendinize bir rakip bulun.

Hiç yorum yok: