ANA SAYFA

31 Ekim 2013 Perşembe

Ekipman Tavsiyeleri

Keşke buraya şu ekipmanı alın ve rahat edin deseydim :) Ama maalesef bu kadar kolay bir konu değil.

Öncelikle kendinizi iyi tanımalısınız. Her yeni başlayan çok hızlı ve pahalı ekipmanlara yönelmek ister. Ama sizin oyun stiliniz nedir bu çok önemli. Eğer kontrol konusunda iyiyseniz hızlı bir ekipmanla çok zorlanmaya bilirsiniz. Ancak karşıdan gelen top sipin ve şutlarda etkisiz kalıyorsanız, sizin hızlı raketiniz sizi daha da çok zorlayacaktır.
nitekim hızlı ekipmanla topu karşıya hızlı atarsınız. Haliyle karşıdan da size hızlı gelecektir. Yan sipinlere (Falso) karşı dayanıklı değilseniz. yumuşak ve yapışkanlı lastikler sizi oyundan bile soğutabilir. Masaya uzak oynuyorsanız yavaş bir ekipmanla fileye takılan toplarınızı hakem bile sayamayabilir.

Profesyonel ekipmanlarda yanlış vuruşun sayı getirmesi neredeyse imkansızdır. Hazır raketlerde topa yanlı bile vursanız sayıyı kazanabilirsiniz. Ancak bunu pro ekipmanlarda beklemeyin. Bu nedenle pro ekipmanlar sizi daha doğru tutuş, vuruş ve duruş şekline uymanızı sağlar.

Benim genel tavsiyem marka takıntısı olmadan bütçenize uyun bir ekipmanla yola çıkmanızdır. Eğer ilk kez profesyonel ekipman kullanacaksanız çok pahalı birşeyler almayın. Lakin sürekli değiştirmek zorunda kalabilir ve bütçenize inanılmaz külfetler yükleyebilirsiniz.

Eğer imkanınız varsa pro ekipman kullan oyuncuların olduğu spor salonlarına gidip ekipmanlarını inceleyebilirsiniz. Hatta birkaç vuruş yaparak size ne hissettirdiğini anlarsınız.

Böyle bir imkanınız yoksa ikinci el satılan tahtaları uygun fiyata almanızı tavsiye ederim. Hem çok bütçe ayırmamış olursunuz hemde hoşuna gitmediğini düşündüğünüzde para kaybetmeden satabilirsiniz.

Kombinasyon raketlerle hazır raketler arasında çok ciddi farklılıklar vardır. Hazır raketlerde yazılan 100 speed 100 kontrol gibi derecelendirmeler kombinasyonlar (profesyonel raketler) için bir anlam ifade etmez.

Tahta olarak marka düşünmeden ALL  ALL+ OFF- gibi bir hız sanırım size yetecektir. Lastik olarak mümkünse çok sert olmayan 1,9 2,0 gibi bir kalınlığı aşmayan avrupa tarzı bir lastikle başlayınız. Lastikleri 2. el almanızı pek tavsiye etmem. Lastikler oynadıkça özelliklerini kaybeden ekipmanlardır. Belki çok yıpranmış bir lastik aldığınız için lastiğin performansını anlayamazsınız.

Lastik için başlangıç kesinlikle tırtıklı yada anti olmasın. Mümkünse üst yüzeyi yapışkanlı çin lastiklerini de almayın. Bunlar farklı bir oyun tarzı gerektiren farklı karakterde lastiklerdir.

Unutulmamalıdır ki en iyi ekipman kişini kendisidir.

Hiç yorum yok: