ANA SAYFA

14 Ağustos 2013 Çarşamba

EKİPMAN DENEMELERİ KREANGA CARBON

Uzun zamandan beri kullanmakta olduğum tahtadır kendileri.  Şu aralar piyasada bulmak oldukça zor.

Tahta off+ sınıfındadır ve doğal olarak gayet hızlı bir tahta. Ancak diğer off+ lardan daha hızlı değil. Bu tahta sadece hızlı olsun diye üretilmiş bir tahta değildir bilginiz olsun. Hızlı fakat kontrol noktasında da sizi yarı yolda bırakmayacak bir tahta. Çok hafif olan yapısı uzun oyun ve rallilerde size avantaj veriyor
Görüntü itibarıyla zaten mest edici bir duruşu vardır ve elinize oturan sapı size güven verir.
Ben tahtayı backhandde bryce fx ve forhandde donic  coppa co platin ile kullanıyorum.
Bryce sert bir lastik ve maximum sünger kalınlığı olduğu için solüsyonlayarak oynuyorum. Solüsyon kullanmazsanız odun gibi bir şey oluyor.

Bryce Oldukça uygun tepkiler veriyor. Hız ve spin konusunda sizi yarı yolda bırakmıyor. Tahtanın özelliği olan hız ve hafiflik sayesinde gönlünüzce şut çekebiliyor ve spin atabiliyorsunuz. Bryce zaten rüştünü ispat etmiş bir lastik olduğundan uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Platin for hande beklediğimden daha iyi bir sonuç verdi. Side spin (yan falso) ve blok konusunda bryce dan daha iyi. Top spin ve şutlarda biraz sıkıntı veriyor alışmak gerekiyor. Lakin platin Bryce a göre daha yüksek atıyor. Bu nedenle dışarı çıkan top spinleriniz ve şutlarınıza üzülüyorsunuz. Servisi olabildiğince dolu atmak için platini kullanıyorum. Bryce o konuda biraz daha zayıf.

Masa üstü ve orta mesafede kontrol sağlamak gayet kolay. İlk bir kaç antremanda sorunlar olabilir ancak bence tahtanın en iyi yanı KOLAY ALIŞIYORSUNUZ. Birkaç maç sonra sanki size özel yaratılmış bir tahta gibi düşünmeye başlıyorsunuz. Nizami olmayan, tek ayak üstünde, yada zor vuruşlarda çok şaşıracak derecede güzel sonuçlara ortaya çıkıyor. Pro ekipmanların en büyük handikabı doğru vuruşu yapamazsanız sayı verirsiniz. Ama kreanga da bu minimum seviyede. Top tahtanın köşesine çarpsa bile güzel vuruşlar çıkabiliyor. Bunun nedeni ULC denilen ve çapraz olarak yerleştirilmiş carbon katmanından kaynaklanıyor.

Bu tahta ile 10 dan fazla lastik denedim. Sonuçta tahtanın öyle bir yapısı varki lastiğin karakteri biraz geri planda kalıyor. Diğer tahtalarımla denediğimde bir daha asla kullanmam dediğim lastikleri tekrar tekrar yapıştırıp oynuyorum.

DEĞERLENDİRME

TAHTA: 10 üzerinden 9
BRYCE 10 üzerinden 7
PLATİN 10 üzerinden 8

Tahtanın avantajları:
1- Alışılması kolay bir tahta
2- Off+ olmasına rağmen kontrol hala sizin elinizde
3- Mesafe sorunu olmaksızın istediğiniz yere topu rahatlıkla gönderebiliyorsunuz
4- Çok hafif olması uzun maçlarda ve uzun rallilerde size avantaj sağlıyor
5- Top hissi çok iyi ve istenmeyen titreşimler yok.

Dezavantajları:
1- Off+ diye sunuluyor ama o kadar hızlı değil (bir gergely yada tricarbon değil)
2- Üst yüzeyindeki renkler birkaç yapıştırmadan sonra siliniyor.
3- Lastiklerin karakteri biraz geri planda kalıyor.